Egyre inkább látszik rendeződni a járvány okozta nehéz helyzet a fitnesziparban is. A vendégek folyamatosan térnek vissza az edzőtermekbe, és mind több fitneszlánc, személyi edző számol be rekordszámú érdeklődésről. Ami azonban mindenképp feltűnő, hogy a felhasználói szokások változóban vannak, melyekre érdemes reagálni.

Ügyfeleink életében is jelentős változások álltak be, gondoljunk csak a home office általános elterjedésére. Új szokásokat kellett kiépíteniük, egészen máshogy kell az életüket megszervezniük. Ahogyan a munkájukat is rugalmasabban végezhetik már, úgy az edzésben sem akarják annyira a kötöttségeket.

Erre az igényre viszont már profi megoldást jelenthet az edzéstervező szoftver használata. Egyrészt az edzéstervét bármikor megtalálja vendégünk a telefonjában, ha nem tud személyesen találkozni az edzőjével, másrészt az edző is kimagasló szolgáltatást tud így nyújtani, miközben eltávolodhat az óradíjas munkarendtől.

Ezekről lesz szó:

  • Magasabb elvárások

  • Vendégélmény

  • Technológia a növekedésben

  • Elfelejtenéd a papírozást?

Magasabb elvárások

Természetesen mindenki nagyon örül a vendégek visszatértének. Hosszú ideje vártunk erre. Ugyanakkor egyértelműen látszanak a változások is. Két év már bőven elég volt arra, hogy egyénileg elkezdjék magukat fejleszteni, és komoly igény alakult ki a valódi eredmények elérésére is. Sokan keresnek konkrét, és professzionális megoldásokat a problémáik megoldására.

Edzőként valószínűleg számodra is legfontosabbak a vendégeid, tanítani akarod őket, különleges figyelmet szánsz rájuk.

Ebben segít az is, ha egyszerűsíted, kiváltod a papírmunkádat (hiszen jó edzőként feltételezem, van ilyened…), időt spórolsz annak vezetésén, rendezésén, és igyekszel mindent egy helyen tartani digitális formában.

A megfelelő szakmaiságú, minőségű online edzéstervezés lehetősége az egyik legfontosabb alapja előrelépésednek.

Vendégélmény

Nem lehet elégszer ismételni, mennyire fontos a vendégélmény most, hogy egyre többen térnek vissza az edzőtermekbe. A kutatások szerint egyre többen igénylik a személyre szabott figyelmet.

Egyéni kommunikációt, kényelmi szolgáltatásokat, és persze edzésprogramot szeretnének. És mindezt természetesen megfelelő minőségben. Az előbbi kutatás résztvevői közül 61% érzése szerint inkább számokként, semmint valódi emberekként kezelik őket, hiányzik a valódi törődés. Személyi edzőként is tehát fontos figyelnünk ennek a szolgáltatásnak a valódi személyességére.

A digitális edzésterv ennek egyik eleme, amit mi sem egyszerűbb létrehozni, ha a szoftveredben többezer gyakorlat közül választhatsz. Ezáltal a body and mind irányultságú vendégektől, a funkcionális tréninget kedvelőkig, mindenki számára kreálhatsz megfelelő programot. Mindesz kiegészül az eredmények grafikus követésével, akár 250 különböző állapotfelmérő protokollal, és máris el tudod dönteni mi lesz az, ami az adott vendég haladását a legjobban segíti.

Technológia a növekedésben

Értjük tehát a vendégek igényét, amely szerint nem ők alkalmazkodnak mindig az edzésidőpontokhoz, hanem ha olyan az élethelyzetük, akkor bármikor rugalmasan lehetnek aktívak. Mindig ott van a telefonjukon a programjuk. És igen, ezért is fizethetnek a személyi edzőnek. A digitális edzésterv rugalmasságot, önállóságot, döntésképességet hoz az életükbe.

A myway rendszerében több mint 4500 gyakorlat van, és folyamatosan bővül a repertoár. A Drag and Drop módszer hihetetlenül könnyűvé teszi az edzéstervek összeállítását, ami jelentős időt spórol az edzőknek. A megspórolt idő pedig jól fog jönni akár a magánéletre, akár a vállalkozás további fejlesztésére.

Elfelejtenéd a papírozást?

Sokat nem segít rajtunk az sem, ha a papír-ceruza helyett Excel táblákra váltunk. Ettől még kevés dolog változik.

Viszont a myway rendszerében könnyedén hozhatunk létre látványos, motiváló edzésterveket és rendelhetjük őket hozzá a megfelelő vendéghez. Ezeket könnyű duplikálni, átalakítani egy másik vendég igényeihez mérten. A tervek ezután telefonon, tableten, PC-n is elérhetők, kinek mi felel meg jobban. De ha valakinek mégis a papír csípődött be, ki is nyomtathatjuk őket.

A digitális edzéstervek ugyanúgy segíthetik a személyi edző hagyományos, találkozáson alapuló munkáját, mint ha a manapság egyre elterjedőben lévő hibrid modellt használjuk. Jegyezzük meg, vendégeinknek nem csak az az érték, ha folyamatosan mellettük állunk, és ezért óradíjat fizetnek. Sokak épphogy egy lazább kapcsolatot szeretnének edzőjükkel, és igénylik életük ezen területén is az önállóságot, rugalmasságot.

De akár így, akár úgy használjuk a digitális lehetőségeket, ez mindenképp egy jelentős módja annak, hogy tudásunk, szakmaiságunk a lehető legtöbbekhez juthasson el.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK