A hordozható technológia sikerre volt ítélve a járvány idején, hiszen a vendégek számára a digitális, és a fizikális világ összekapcsolása jelentette az egyik fő megoldást az aktív életmódra.

A járvány meggyorsította a folyamatot, de már előtte is a technológia volt talán a legnagyobb hatással az iparág fejlődésére. 2016-2019 között az online hordozható eszközök száma megduplázódott, elérte 722 milliót. Az előrejelzések szerint 2022 végére el fogjuk érni az 1 milliárdot!

Leegyszerűsítve, egyre több ügyfelednek lesz igénye az egészségéhez, fittségéhez kapcsolódó paraméterek (pulzus, lépésszám, kalóriák, alvásminőség) követésére. Ez óriási lehetőséget jelent számodra is.

A következőkben felsorolunk néhány indokot, amiért neked is érdemes kalkulálnod a hordozható technológiával az üzleti stratégiádban.

Ezekről lesz szó:

  • Az egészség és a fitnesz holisztikus megközelítése

  • Innovatív módszer a vendégélmény növelésére

  • Többletbevételi lehetőségek

  • Amikor az edzőterem zárva van, akkor is támogatják a vendéget

  • A motiváció mesterévé tesznek téged

Az egészség és a fitnesz holisztikus megközelítése

Edzőként biztosan törekszel arra, hogy vendégeid számára te legyél a legfontosabb forrás, az életmódjuk fejlesztése kapcsán. Ezt erősítheti az is, ha a hordozható technológia használatára bátorítod őket. Különösen így van ez, ha te magad is applikációt használsz a coaching munkádhoz.

Ezáltal máris az egyik legaktuálisabb trend, a holisztikus megközelítés részesévé válsz. Ez azt jelenti, az edzőterem falain túl is tudod őket segíteni, és munkád, hatásod jóval szélesebb körű lehet, mint maguk a személyi edzések, vagy csoportos órák.

Segíts nekik a kalóriafelhasználás/bevitel követésében, mérjétek a napi lépésszámot, alvásminőséget például, melyek által ő is úgy érzi, halad a céljai felé. Ezáltal pedig hosszútávon lesznek ügyfeleid, és örömmel beszélnek majd másoknak is rólad.

Innovatív módszer a vendégélmény növelésére

Egyre általánosabb, hogy az edzőtermi bérlet már nem csak a terem falai között érvényes, hanem azokon kívül is. A vendégeknek is van igénye más környezetre, változatos mozgásformákra is. Miért ne tarthatnának az edzők kültéri edzéseket úgy, hogy közben a résztvevők a terem applikációjában jelentkeztek be?

Fitnesz kihívásokat is hirdethetsz vendégeid között, amelyek bárhol teljesíthetők. Az eredményeket az applikáció automatikusan követi, rögzíti, ranglistákat állít fel, ezáltal közösséget épít, motivál.

A butik fitnesz térnyerése óta már Magyarországon is megjelentek olyan koncepciók, ahol a az edzés az élmény köré épül. Képzeljük csak el, milyen lehet úgy belépni egy csoportos óra terembe, hogy a rendszer felismer bennünket, kivetíti a képünket, nevünket a falra. Edzés közben követi a saját, és a csoport teljesítményét a pulzusmérésen keresztül, játékos gyakorlatokkal emeli az órák hangulatát.

Mindezek által teljesen változóban van az a kép, amit eddig a személyi edzők, fitnesz termek munkájáról alkottunk, melynek eredményeképp egyre többen kaphatnak kedvet az aktív életmódhoz.

Többletbevételi lehetőségek

A digitális technológia használatával változik az a szolgáltatási struktúra, melyen keresztül a fitneszedzők eljuttathatják tudásukat vendégeikhez. Eddig szinte kizárólag az óradíjas modellben tudtak gondolkodni, innen kezdve viszont egyszerűbb az átadott értéket venni alapul. Ezáltal óraszámban kifejezve kevesebb munkával érhető el ugyanaz a bevétel úgy, hogy közben a vendég számára komoly minőséget jelent a tevékenységünk.

Az már régóta szokás, hogy az edzőknél elérhetők táplálékiegészítők, kisebb fitneszeszközök, amiből extra bevételre tudnak szert tenni. Ma egyre inkább tolódhat ez például a megfelelő hordozható eszközök értékesítése felé. Az ezek használatához nyújtott támogatás pedig különösen is hasznos a vendégek számára.

Amikor az edzőterem zárva van, akkor is támogatják a vendéget

Lehet, hogy a terem éppen zárva van, vagy a vendéged elutazott, digitális eszköze továbbra is méri a tevékenységét. Az is megtörténhet, hogy te kapsz olyan feladatokat, amelyek megnehezítenék a személyes edzéseket, kapcsolattartást. Viszont ebben az új közegben nem kell szüneteltetni a munkát, vagy megszakítani a régi kapcsolatokat, bárhonnan tudod irányítani tanítványaid fejlődését.

Fontos manapság, hogy edzőként is jóval több lehetőség áll rendelkezésedre a számodra legmegfelelőbb munkamódszer kialakítására. Lehetsz bárhol, nem vagy korlátok közé szorítva, a saját utadat járhatod. Közben pedig vendéged életét is megkönnyíted, izgalmasabbá teheted számára az életmódváltás egyébként nem könnyű folyamatát.

A motiváció mesterévé tesznek téged

Valószínűleg a legtöbb fitnesz szakember azt fogja mondani, hogy munkája során az egyik legnagyobb kihívás a motiváció. Az elején mindig nagy a lelkesedés, ami idővel alábbhagy.

Ha tanítványaid elhivatottak a szolgáltatásaiddal kapcsolatban, folyamatosan visszajárnak hozzád, pénzt, időt fektetnek a veled való munkába, és szívesen ajánlanak is ismerőseiknek.

A hordozható technológia ma már élen jár a motivációban. Applikáción keresztül folyamatos információt ad a vendégek haladásáról nekik, és edzőiknek is, és leegyszerűsíti az életmódváltás szinte minden minden folyamatát.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK